Семействата, загубили роднини при фаталните самолетни катастрофи на Boeing 737 Max,

...
Семействата, загубили роднини при фаталните самолетни катастрофи на Boeing 737 Max,
Коментари Харесай

Boeing ще плати по 144 500 долара на всяко пострадало в катастрофите семейство

Семействата, изгубили родственици при съдбовните самолетни произшествия на Boeing 737 Max, ще получат от компанията към 144 500 $ всяко, осведоми Военновъздушни сили.
Парите идват от фонд за финансова помощ на стойност 50 милиона $, който Boeing обяви през юли. Фондът е почнал да приема искове, които би трябвало да бъдат подадени преди 2020 година
„ 144 000 $ не се приближават до обезщетение на никое от фамилиите “, споделя Номан Хусайн, юрист със седалище в Тексас, който съставлява 15 фамилии.
„ Това не е нещо, което ще задоволи фамилиите. Те в действителност желаят отговори ", сподели той.
737 Max е заземен от март, защото проверяващите сега правят оценка сигурността на самолета след съдбовните произшествия в Индонезия и Етиопия, лишили живота на повече от 340 души.
През юли Boeing обеща 100 милиона $ на фамилии и общности, наранени от злополуките. По-късно компанията съобщи, че половината ще бъде непокътната за директни заплащания на фамилии, а другата половина ще бъде заделена за стратегии за обучение и развиване в засегнатите общности.
В изказване основният изпълнителен шеф на Boeing Денис Мюленберг назова отварянето на фонда за фамилни искания " значима стъпка " в напъните на компанията да помогне на околните на хората, починали при злополуките на Boeing 737 Max.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР